5 føleleser jeg først har oplevet efter jeg er blevet mor – på godt og ondt.

 @enmorsperspektiv

 

Det er ingen hemmelighed at livet forandrer sig en del når man bliver forælder. Derfor er disse fem følelser også helt nye for mig!

 

1. At være kronisk træt.. Sådan føles det i hvert fald! Og det er egentlig mærkeligt, når man tænker på, at Viktor altid har sovet det meste af natten, og først er stået op ved 9-10 tiden, før han begyndte i dagpleje. Så på trods af, at jeg vel egentlig ikke får mindre søvn, end jeg gjorde før jeg fik ham, så er jeg altså for det meste træt alligevel.

 

2. At gå i seng kl. 23 er lige pludselig obligatorisk, hvad enten det er hverdag eller weekend. Man skal tidligt op, og man kan alligevel ikke holde sig vågen meget længere, selv hvis man ville.. Sådan er det i hvert fald efter lækkermåsen er startet i dagpleje, og konsekvent altid vågner mellem 6 og 6:30..

 

3. Hvem havde vidst hvor meget kærlighed man kan føle til et andet menneske? Inden jeg blev mor, var jeg sikker på, at den kærlighed jeg havde til min mand og mine forældre, var den største kærlighed der kunne opnås. But truth be told, så er det vand i forhold til den kærlighed jeg har til min søn. For real, jeg ville dø for ham, sådan helt seriøst. Den kærlighed havde jeg aldrig kunne forestille mig, inden jeg fik ham. Og selvom jeg elsker min mand og mine forældre og øvrige familie ufattelig højt, så er der intet der slår kærligheden til mit barn.

 

4. Lige så meget som man kan elske sit barn, lige så meget kan man frygte for at der skulle ske noget slemt for det! Frygten for at han skal dø – for det er virkelig sådan man tænker – er jo forfærdelig at rende rundt med! De første mange måneder var jeg skide bange for vuggedød, og hver gang jeg gik ind for at tjekke at han stadig trak vejret, sad hjertet næsten helt oppe i halsen, når man lagde en hånd på ham, indtil man kunne mærke hans åndedrag. Og selvom han nu er over et år, tjekker jeg stadig at han trækker vejret ind i mellem. Og det værste er næsten, at jeg ved, at jeg ikke kan beskytte ham 100% for alt ondt i verden, i gennem hele hans liv. Og bare tanken om, at han skulle udsættes for dårlige ting i livet, gør ondt helt ind i sjælen.

 

5. Livet giver mening på en helt ny måde! Og det er garanteret en sætning, som folk uden børn hader. For de tænker “okay, så mit liver giver ikke mening eller hvad?”. Og jo, selvfølgelig gør det det, men efter at være blevet mor, så føler jeg virkelig at mit liv giver så meget mere mening.

 

 

GemGemGemGemGemGemGemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *