Med en tumling på restaurant

 @enmorsperspektiv

 

Jeg lyver ikke hvis jeg siger, at lækkermåsen har været med ude og spise mindst 20 gange.. Ja faktisk, så er det da nok nærmere 30 gange.. Hvis det egentlig kan gøre det.. Anyway, jeg har ikke tal på det, men det er mange gange. Han har været med ude og spise, siden han var omkring 5 måneder gammel. Jeg ved at der er delte meninger om, hvorvidt man kan tage små børn med ud og spise.  Jeg har set flere skrive, at de fraråder at man tager ud og spiser med børn under 3 år, hvilket jeg undrer mig over. Jeg har altid tænkt, at jo oftere lækkermåsen er med ude og spise, og fra jo tidligere, jo større en fordel. For så lærer han til gengæld hvordan man skal opføre sig når man er ude og spise. Hvilket jo i virkeligheden ikke er meget anderledes end hvordan man skal opføre sig, når man spiser derhjemme. Den største udfordring er nok at få barnet til stadig at sidde pænt efter h*n er færdig med at spise, og vente på de andre er færdige med at spise. Her tænker jeg at det er en fordel, at have en form for underholdning med til barnet. Papir og farver så barnet kan tegne, yndlingslegetøjet (hvis det ikke er noget der larmer), eller noget tredje. Men så har jeg lagt mærke til, at det åbenbart ikke er alle forældre, som mener at børnene skal sidde pænt, og vente på at de voksne har spist færdigt. Jeg oplever tit på restauranter, at børnene render rundt blandt bordene, løber og råber, uden at forældrene siger noget til det. Er jeg den eneste der tænker, at det er helt forkert? Okay, fair nok hvis det er McDonalds. Men på en restaurant, der synes jeg altså ikke at børnene burde få lov at rende rundt blandt bordene, eller, som det faktisk sker en gang i mellem, gå rundt og begynde at snakke til fremmede folk der sidder ved andre borde. Det ville jeg som forælder aldrig tillade, at mine børn gjorde, når vi var ude og spise. Det er ikke særlig pænt. Det handler vel om, at opdrage sine børnene, til at opføre sig pænt når man er ude og spise. Derfor tænker jeg også, at det er nemmere, hvis barnet har været med på restaurant siden det var lille, i forhold til hvis barnet er 4 år, første gang det er med ude. Det er i hvert fald min filosofi. Jeg synes det er rigtig hyggeligt at have lækkermåsen med ude og spise. Og han plejer også at hygge sig. Selvom han for det meste er nem at have med, kan der selvfølgelig også være gange, hvor han bliver umedgørlig og utilfreds. Men som regel aldrig noget, der ikke kan afledes med lidt opmærksomhed, en gang “borte, borte – tit, tit” eller en grøntsagssmoothie. Det er selvfølgelig forskelligt fra barn til barn, hvad der hjælper, men mit råd må være: tag på restaurant med din baby, tumling, barn og hav back-up-redskaber med. Så kan alle få en hyggelig aften ud af det!

 


Ikke så mærkeligt at jeg kalder ham lækkermås vel?

 


Træt af at mor leger paparazzi…

 


De andre restaurantgæster synes også at Viktor er en lækkermås, så der bliver lige snakket lidt.

 


På en fuld mave og masser af opmærksomhed, kan man godt gå hen og blive træt..

 

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *