Offentlig amning – stop nu den debat!

 @enmorsperspektiv

 

Jeg forstår det ærlig talt ikke. Jeg forstår slet ikke hvordan offentlig amning kan være en debat – at der er noget at diskutere. Man hører efterhånden om flere og flere kvinder der bliver smidt ud fra skobutikker, caféer osv. fordi de sidder og ammer. Og det gør mig faktisk ret arrig at høre. Jeg forstår det simpelthen ikke! Mange bruger argumentet: “Jamen, vi andre gider jo ikke sidde og glo på bryster midt i offentligheden!” Sorry to say – men det er et lorte argument! Der er så mange bare bryster over det hele, i det offentlige rum! Det er helt ok at busserne kører rundt med store, fede reklamer for lækre silibabser, som man får smækket lige i skærmen! Mums – ja tak! Men en kvinde der giver sin baby mad – fy for helvede! Seriøst?? At amme sit barn, er det mest naturlige i verden, og jeg forstår virkelig ikke hvorfor det er så forfærdeligt, at “se”. Bevares, man kan selvfølgelig godt dække sig lidt til, så man ikke smækker mor-patterne op i hovedet på andre, man skal selvfølgelig også have pli, men helt ærligt, glo dog den anden vej, hvis det er så slemt. Så skal bar overkrop på strandende vel også forbydes? Og serien “mit plastikmareridt”? Og busreklamerne? Jeg tænker, at dem der har et problem med det, det må jo tydeligvis være fordi, at de kun kan se bryster som noget seksuelt, og derfor synes det er forkert? For en mor handler det om at give sit barn mad – som det kræver for at overleve – og barnet skal ikke sulte til man evt. kommer hjem. Når baby er sulten, skal baby selvfølgelig have mad. Det er ikke fordi, at vi kvinder sidder og tænker “nu skal jeg satme flashe nogle patter, så hele verden kan se hvor flotte de er”. Nope! Det er det faktisk ikke.

Jeg tænker bare.. hvad nu hvis vi prøvede at være bare en anelse mere tolerante, og lige valgte at overleve, at der sidder en kvinde derhenne i hjørnet og ammer. Og så måske kigge den anden vej imens. Så slipper den ammende for at føle sig overbegloet, og den forbipasserende slipper for traumet ved at se en kvinder der ammer, og så kan vi alle sammen slappe lidt bedre af, velvidende at der er plads til os alle? Ville det ikke være dejligt?

Stof til eftertanke: https://www.youtube.com/watch?v=sOEHRsRIodI

Til sidst får i lige et billede af min dejlige søn. Jeg har valgt at sløre billedet lidt, for ikke at støde sarte sjæle.

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *